Blog
Kreatív gondolkodás fejlesztése 10 lépésben

Kreatív gondolkodás fejlesztése 10 lépésben

Manapság a kreativitás lassan nem kiváltság lesz, hanem követelmény, hiszen az újabb és újabb információk tengerében csak alkotó elmével tudod szétválogatni a hasznos és haszontalan dolgokat. Elavult sztereotípia, hogy nagyot alkotni csak a Picassok és Einsteinnek tudnak. Tény, hogy a legtöbben nem a Nobel díjra fognak hajtani munkájuk során, azonban remek inspirációs forma megnézni, pontosan milyen tulajdonságok különböztették meg a világ legnagyobb alkotóit és gondolkodóit a hétköznapi embertől.

Tegyünk rendet a home office világában

Tegyünk rendet a home office világában

Az egyre népszerűbbé váló otthoni munkavégzés ma már nem csak a szabadúszók kiváltsága, hanem számos cég is lehetőséget ad alkalmazottainak, hogy otthonukból végezzek napi teendőiket. Első hangzásra a legtöbb embernek egy korlátlan, szabadsággal teli, laza munkaformának tűnik, ahol hatékonyságunk csak attól függ, miként osztjuk be önállóan az időnket.

5 tipp, hogyan légy sikeres időmenedzser

5 tipp, hogyan légy sikeres időmenedzser

Szabadúszóként ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt kihozd magadból, meg kell tanulnod másként gondolkodni, mint a többi aktív életet élő ember. Mivel mindenki arra törekszik, hogy minél több pénzt keressen, mindenki szeretné, ha az elvégzett munkát jól megfizetnék, így fontos, hogy megteremtsd az anyagi függetlenséget.

Tanulható sikeresség

Tanulható sikeresség

Sikeresnek lenni minden ember alapvető célja. Azt azonban kevesen tudják, hogy az egyének csaknem 80 %-a soha nem éri el kitűzött céljait. Az ok egyszerű, a kigondolt tervek nem rendelkeznek világos elképzelésekkel és megvalósítási stratégiákkal. Tulajdonképpen homályos az út, amin elindulva világossá válik mi is a valódi célunk, kik vagyunk mi. Az a bizonyos komfortzóna jóval biztonságosabb búvóhelynek tűnik ahelyett, hogy valóban leküzdenénk félelmeinket és túl lépnénk a határainkon.

Szabadúszóként sikeresen

Szabadúszóként sikeresen

A szabadúszóság, mint karrier lehetőség Amerikában és Nyugat-Európában már régóta elfogadott életforma. Magyarországon az utóbbi néhány évben kezdett kibontakozni, és az idén, a COVID19 járvány által kialakított élethelyzet egyre népszerűbbé tette. Nem véletlen, egyre több írás jelenik meg azzal kapcsolatban, miként is lehet hatékonyan kialakítani egy teljes állásnak megfelelő, önálló munkaviszonyt.

5 tanács leendő szabadúszóknak

5 tanács leendő szabadúszóknak

A szabadúszók és digitális nomádok bibliájaként is gyakran emlegetett könyv, Timothy Ferris: 4 órás munkahét című műve alapjaiban változtatta meg a klasszikus munkavégzés addig betöltött pozícióját. Az író rengeteg tanácsot ad arra nézve, hogyan érjük el, hogy a saját csónakunkban tudjunk evezni. Praktikáit mindenkinek magára kell szabnia, - mint ahogy az élet bármely területén-, itt is egyéni életutak vannak. Könnyebb és nehezebb szakaszok, ahol nekünk kell megtalálni az irányt, de van néhány támpont, amit érdemes szem előtt tartani.

Anyagi függetlenség 5 lépésben

Anyagi függetlenség 5 lépésben

Az anyagi függetlenséget általában olyan eszközök megszerzésével azonosítják, amelyekből rendszeres bevételt lehet szerezni. Lehet ez havi, negyedéves, éves plusz jövedelem, a lényeg, hogy egy megbízható kereseti forrásként segítséget nyújtsanak az anyagi önállóság megteremtésében.

Otthoni bedolgozás eredményesen

Otthoni bedolgozás eredményesen

A hatékony otthoni bedolgozás alapja a megfelelő munkakörnyezet és szokások kialakítása. Minél több munkát tudsz elvégezni, annál több új lehetőséget sodor eléd az élet. Ám ennek a szerencsés végkifejletnek az akadálya sokszor mi magunk vagyunk, illetve az a tény, hogy nem használjuk ki megfelelően értékeinket.

Otthoni munkavégzésre átállt cégek

Koronavírus: otthoni munkavégzés

A digitális technológia már régen készen áll az otthoni munkavégzésre, de mi a helyzet a cégekkel? Eddig a home office többnyire a hiányszakmákban dolgozó szakemberek elcsábításában játszott szerepet, most azonban a koronavírus miatt már a mindennapok része.

Hogyan tartsuk meg a jó munkaerőt?

Munkaerő megtartása

Hogyan tartsuk meg a jó munkaerőt? Cikksorozatunk első részéből kiderült, hogyan kell állásajánlatot feltölteni úgy, hogy a legjobb szakemberek jelentkezzenek hozzánk. Azonban nem elég megszerezni a jó szakembert, meg is kell tudni tartani.

Figyelmfelkeltés álláshirdetéssel

Állásajánlat meghirdetése

Gondoltad volna, hogyha jó álláshirdetést töltesz fel, azzal rengeteget spórolhatsz? Ráadásul nemcsak pénzt, de ami még fontosabb, időt is? Többek között ezért is fontos, hogy odafigyeljünk, milyen hirdetéssel képviseljük cégünket az álláskeresők és a piac legjobb szakemberei előtt.

Ezért jó otthon dolgozni!

Home office, ezért dolgozz otthon!

Időtakarékos, költséghatékony, stresszmentes, vonzó, családbarát, környezetkímélő – csak pár jelző a home office, azaz az otthoni munkavégzésről, a napjainkra roppant népszerűvé váló, sok cégnél már sikerrel alkalmazott munka(t)rendről.

Mi is az az Outsourcing?

5 ok, hogy miért érdemes kiszervezni a munkát!

Több jól képzett munkaerő, gyorsabb és jobb szolgáltatások, megnövekedett hatékonyság és rugalmasság – csak néhány ok, ami a munka kiszervezése mellett szól. Ma már nemcsak a nyugati nagyvállalatok alkalmazzák előszeretettel, a hazai kis- és középvállalkozások is belátták, az üzleti siker egyik eszköze az outsourcing. De mi is ez pontosan, és melyek az előnyei? Lássuk!