Tudástár
Értelmező

Projekt

A rendszerbe egy projekt formájába töltheted fel kiszervezendő munkád. Ez lehet akár projektmunka alapú egyszeri megbízás, ami csak egy adott feladat elvégzésére szól, vagy hosszútávú együttműködés is. A feltöltött projektekre egyszerűen vagy szűrve kereshetünk. A feltöltött projekt azonnal megjelenik a felhasználóknak a találati listán. Egy projekt háromféle státuszban létezhet:

  • Aktív

    A feltöltés utáni állapot. Ezekre a projektekre tudnak keresni a felhasználok a Projekt > Hirdetések menüpontban. Feltöltés után maximum egy hónapig marad ebben az állapotban a megbízás, de lehetőségünk van arra is (ha megtaláltuk a megfelelő vagy a megfelelő számú munkaerőt), hogy lejárt állapotba tegyük azokat, azaz ne legyen elérhető a találati listán.

  • Lejárt

    Ha lejár a hirdetési idő, a projekt lejárt állapotba kerül. Ha nem találtál minden területre megfelelő munkaerőt, azokat újra aktiválhatod, azaz továbbra is kereshető lesz a felhasználók számára.

  • Lezárt

    Ha teljesült a projekt, le kell zárnod. A projekt lezárásakor az összes, még benne részt vevő szakembert is ki kell értékelni, csak ezután lesz lezárható a folyamat.

Szakismeret

A szakismeret a rendszerben - az információn kívül - címkézési szerepet lát el. Ha bejelölünk magunknak az adatlapon egy szakismeretet vagy készséget, később a szakemberek közti keresésnél ezekre tudnak szűrni.

Új projekt létrehozásakor is ugyanezek használhatóak. Ha megadjuk, hogy egy projekt elvégézéséhez milyen szakismeretet várunk el, a szakemberek a projektek keresése közben ezekre tudnak majd szűrni, így nagyobb az esélyünk arra, hogy csak a releváns szakembereknek fog megjelenni.

A projekt végére érve ki kell értékelnünk a munkát végző felhasználót. Az értékelés egyik része, hogy a munkában jól használt szakismereteit kiemelhetjük a felhasználónak. Tehát ha szakembert keresünk, az adatlapján megjelenik, hogy hányan értékelték pozitívan a felhasználó adott szakismeretét. A szakemberek keresőjének találati listáján az adott felhasználó 5 legkiemelkedőbb szakismeretét jelenítjük meg.