Tudástár
Értelmező

Megbízás

A rendszerbe megbízásként töltheted fel kiszervezendő munkád. Ez lehet akár projektmunka alapú egyszeri megbízás, ami csak egy adott feladat elvégzésére szól, vagy hosszútávú együttműködés is. A feltöltött megbízásokra egyszerűen vagy szűrve kereshetünk. A feltöltött megbízás azonnal megjelenik a felhasználóknak a találati listán. Egy megbízás háromféle státuszban létezhet:

  • Aktív

    A feltöltés utáni állapot. Ezekre a megbízásokra tudnak keresni a felhasználok a Megbízások menüpontban. Feltöltés után maximum egy hónapig marad ebben az állapotban a megbízás, de lehetőségünk van arra is (ha megtaláltuk a megfelelő vagy a megfelelő számú munkaerőt), hogy lejárt állapotba tegyük azokat, azaz ne legyen elérhető a találati listán.

  • Lejárt

    Ha lejár a hirdetési idő, a megbízás lejárt állapotba kerül. Ha nem találtál minden területre megfelelő munkaerőt, azokat újra aktiválhatod, azaz továbbra is kereshető lesz a felhasználók számára.

  • Lezárt

    Ha teljesült a megbízás, le kell zárnod azt. A megbízás lezárásakor az összes, még benne részt vevő munkavállalót is ki kell értékelni, csak ezután lesz lezárható a folyamat.

Szakismeret

A szakismeret a rendszerben - az információn kívül - címkézési szerepet lát el. Ha bejelölünk magunknak az adatlapon egy szakismeretet vagy készséget, később a munkavállalók közti keresésnél ezekre tudnak szűrni.

Megbízás feltöltésekor is ugyanezek használhatóak. Ha feltöltjük, hogy egy megbízás elvégézéséhez milyen szakismeretet várunk el, a munkavállalók a megbízások keresése közben ezekre tudnak majd szűrni, így nagyobb az esélyünk arra, hogy csak a releváns szakembereknek fog megjelenni.

A megbízás végére érve ki kell értékelnünk a munkát végző felhasználót. Az értékelés egyik része, hogy a munkában jól használt szakismereteit kiemelhetjük a felhasználónak. Tehát ha munkavállalót keresünk, az adatlapján megjelenik, hogy hányan értékelték pozitívan a felhasználó adott szakismeretét. A munkavállalók keresőjének találati listáján az adott felhasználó 5 legkiemelkedőbb szakismeretét jelenítjük meg.