Projektek lezárása és értékelés

A projektek az aktív vagy lejárt állapot után állíthatók az utolsó lezárt státuszba. Ezt a projekoldalon található Lezárás gombbal lehet megtenni. A lezárás oldalán - ha van szakember felvéve a megbízásra -, ki kell értékelnünk, és így zárható le a megbízás. Azonban ha nincs munkavállaló felvéve, azonnal lezárható.

Projektlezárás

A lezáráskor kiértékelt felhasználók a projektben maradnak, onnan kivenni őket ezután nem lehet. Ha a szakembert előbb ki szeretnénk venni a projektből (pl. már nincs számára további feladat), azt a megbízás oldalán, az adott szakember mellett található Kiveszem a megbízásból gombbal lehet. Ekkor a munkaválallót ki kell értékelnünk, majd kikerül a megbízásból.

A lezárás előtt kivett, és a lezáráskor kiértékelt felhasználóknak is az adatlapján az Értékelések fülön lesznek láthatóak a munkáltatói értékelések. Itt még a lezárás előtt kivett szakembereknél is jelezve van, hogy melyik projekten dolgoztak, és milyen szakterületen. A különbség a korábban kivett, és a csak a lezáráskor kiértékelt szakmeberek között az, hogy csak az utóbbiak maradnak benne a projektben, azaz ha volt Feladatkezelés, ők továbbra is hozzáfognak férni, és a projekt alatt mint korábban is, a nevük és a szakterületük ott marad.

Szakember értékelése
Szakember értékelése

Szakember kiértékelése

A szakember kiértékelése ugyan úgy néz ki akkor is, ha lezáráskor, vagy már hamarabb értékeljük ki. A felhasználó neve alatt láthatjuk, hogy milyen szakterületen dolgozott a projekten. Alatta a munkavállaló összes felvett szakismerete található. Felpontozhatjuk a munkavállalónak azon szakismeretét, amit a munkavégzése során használt. Ezután a munkavállaló személyiségéhez kapcsolódó három jellemzőjét kell 1-től 5-ig pontozni. Majd szövegesen is ki kell értékelni az együtt végzett munkát.

Tudástár