Adatlapom beállítása

Adatlapodat a regisztrált neved alatt található Adatlapom menüpontban tudod beállítani, ennek négy fő része van.

  • Adatlapom
  • Munkavállalás
  • Képfeltöltés
  • Jelszómódosítás

Adatlapom

Az adatlap részben írhatod be a személyes adataidat és a bemutatkozásodat, valamint itt adhatod meg azt is, hogy milyen szakismereteid vannak.

Ha munkát is vállalsz a személyes adatok megadása után, ide kell feltöltened, hogy hány órát tudsz a hetedből munkára szánni. Továbbá azt is, hogy számlaképes vagy -e. Amennyiben valamilyen gazdasági formában végezzük a munkát, úgy számlaképesek vagyunk (vagy ÁFÁ-s, vagy nem), valamint magánszemélyként is lehetőségünk van úgynevezett adószámos magánszemélyként dolgozni.

Adatlap
Adatlap

Ha a szakismereteinket kezdjük el begépelni az űrlapmezőbe, fel fogja nekünk kínálni a releváns találatokat az adott begépelt szóra vagy szórészletre. Célszerű ezek közül a lehetőségek közül választani, ugyanis ezekre a szakismeretekre fognak szűrni a munkaadók is a keresésnél. Így az általánosabb, már létező szakismeretekre könyebben megjelenhetünk a találati listán. Ha nem találtuk meg a megfelelő szakismeretet, felvehetjük a plusz (+) gomb megnyomásával, vagy ha entert ütünk. Mentéskor az adott szakismeret belekerül a rendszerbe, és minden más felhasználó számára is kiválasztható lesz később, így akár a munkáltatók is ki tudják választani azt keresésnél.

Munkavállalás, a munka elkezdése

A munkavállalás menüpontban láthatjuk felsorolva az oldalon jelenleg elérhető és online is végezhető munka kategóriákat. Ezen kategóriák közül kell kiválasztanunk azt, amiben munkát szeretnénk vállalni. Fontos, ha itt kiválasztottunk egy kategóriát és elmentetjük az űrlapot, az adatlapunk megjelenhet az adott kategóriákban a szakemberek keresésénél. Amikor kiválasztunk egy kategóriát, a lenyíló részben ki lehet választani a munkatapasztalatot, azaz hogy hány éve dolgozunk az adott területen. Majd nagyjából meg lehet határozni az órabért is, valamint a hozzá tartozó pénznemet. Ahogy fent is írtuk, ha lementjük az űrlapot, a lenyitott kategóriákban kezdhetünk el munkát vállalni.

Munkavállalás
Munkavállalás

Képfeltöltés és jelszómódosítás

Ha képet is szeretnénk feltölteni az adatlapunkhoz, akkor ezt a képfeltöltés fülön tehetjük meg. A szaggatot vonalas négyzetbe egérrel (drag and drop) húzható be a kép, vagy a négyzetre kattintva tallózható a számítógépről, vagy mobiltelefonról. JPG és PNG típusú képeket lehet feltölteni, maximum 5MB méretben. Az oldal négyzet alakú képeket használ, így ha mást töltesz fel, a rendszer le fogja vágni a kilógó részt, és megpróbálja a kép közepét felhasználni. Ha lehet, próbáljunk meg olyan képet feltölteni, ahol az arcunk a kép közepén található.

Az utolsó fülön a jelszavunkat tudjuk megváltoztatni, a jelenlegi megadásával. Ha nem tudjuk a jelenlegi jelszót, a bejelentkezésnél lehet újat kérni az Elfelejtett jelszó menüre kattintva.

Tudástár