5 ok, hogy miért érdemes kiszervezni a munkát!

2019-09-01 · Workit.hu

Több jól képzett munkaerő, gyorsabb és jobb szolgáltatások, megnövekedett hatékonyság és rugalmasság – csak néhány ok, ami a munka kiszervezése mellett szól. Ma már nemcsak a nyugati nagyvállalatok alkalmazzák előszeretettel, a hazai kis- és középvállalkozások is belátták, az üzleti siker egyik eszköze az outsourcing. De mi is ez pontosan, és melyek az előnyei? Lássuk!

Outsourcingról akkor beszélünk, ha egy vállalat úgy dönt, hogy egy addig is meglévő belső folyamatát kiszervezi és egy vállalkozónak adja át, jellemzően vállalkozási szerződés keretében.

Noha a kiszervezés a legtöbb társaságnál már eddig is bevett forma volt, az internet térnyerésével kiváltképp virágzó műfajjá nőtte ki magát. De mit nyerhetünk vele pontosan? Íme:

1. Így optimalizáld a költségeid!

A világ cég óriásainál a kiszervezett munka általában a harmadik világ országaiban végződik, ahol a magasan képzett szakemberek kevesebbel is „beérik”. Ebben az esetben a költséghatákonyság egyértelmű, de vajon az országhatárokon belüli kiszervezésnek is vannak költségoptimalizáló hatásai? A válasz hatalmas IGEN! Nem győzzük hangsúlyozni, az outsourcing bármilyen vállalkozás számára hasznos lehet, ugyanis a kifizetés általában óra vagy feladat alapú, azaz előre megállapodott feltételek mentén, pontosan lehet anyagilag tervezni. Emellett a cégeknek nem kell az esetleges járulékokat sem kifizetni az alvállalkozók után, amivel ugyancsak költség csökkenthető.

Mi is az az Outsourcing?
distel.co

2. Spórolj időt!

A kiszervezett projekteknél a teljesítési idő is lényegesen lerövidül. Ha megfelelő szakemberre bízzuk a munkát, a határidők csúszásától garantáltan nem kell tartanunk, hiszen egy szabadúszó gyakorlatilag „éjjel-nappal” működik. Logikus tehát, hogy se a maga, se más idejét nem akarja pazarolni, hiszen célja a lehető legtöbb munka elvégzése a lehető legmagasabb színvonalon. Annál is inkább, mert ez lesz a további együttműködés záloga is. Win-win!

3. Rugalmasság? Naná!

Érveinket talán ezzel is kezdhettük volna, ugyanis a költségoptimalizálás és az időmegtakarítás mellett a rugalmasság az egyik legpozitívabb hozadéka a kiszervezett munkának. De miért is? A cégeknek egyrészt nem kell felesleges toborzásokat tartaniuk, vagy kisebb vagyonért cserébe fejvadászokat bérelniük, másrészt se a bérbeadással, se a képzésekkel, se a lakhatási vagy bejárási támogatásokkal törődniük. Az iroda bérléséről vagy az esetleges eszközigényekről már nem is beszélve, hiszen az alvállalkozó otthon, a saját eszközeinek segítségével fogja szállítani a kiváló munkát, a munkaadó feladata így csak azok ellenőrzése.

Miért jó ha kiszervezzük a munkát?
Kiszervezett munka irányítása

4. Oszlassuk el a tévhiteket: a kiszervezés cég és cég között is lehetséges!

Sokan meglepődnek azon, hogy a kiszervezés nemcsak szabadúszókkal oldható meg. Napjaink munkaerőpiaci tulajdonságai miatt - mint a munkaerőhiány is -, cég és cég között is létrejöhet a kiszervezés. Sőt, már itthon is jellemző, hogy akár teljes osztályokat is kiszerveznek, úgy mint a könyvelés, a számlázás, a jog vagy a marketing. Logikus is: hiszen mi szükség lenne egy komplett marketingosztályra egy kisebb cégnél, amikor ott vannak a sokkal nagyobb tapasztalattal bíró marketingügynökségek?

5. Alkalmazkodj könnyedén a piaci változásokhoz!

Végül, de nem utolsó sorban: a munka kiszervezésével lerövidül a cégek reakcióideje is a piaci változásokat illetően, mivel lehetővé teszi a rövid távú és rugalmas szerződések megkötését. De miért jó ez a cégeknek? A válasz egyszerű: a vállalatok ezáltal sokkal érzékenyebben tudnak reagálni a piaci változásokra, és a kellő időben azonnal tudják növelni, vagy épp csökkenteni a termelést. Pofonegyszerű, ugye?

Végigolvasva a fentieket, talán már nem is kérdéses, a kiszervezett munka az eredményes, növekvő és innovatív cégek számára mára már elengedhetetlen. De hogyan érdemes belevágni? Most nyitott oldalunkon a kiszervezés minden aspektusa nyomon követhető, a feladatok pontosan leoszthatók, a státuszok és elvégzett munkák bármikor ellenőrizhetők és értékelhetők. Erről szól tehát a workit.hu, kezdd is el céged fejlesztését a regisztrációval!

Blog