Megbízások lezárása és értékelés

A megbízások az aktív vagy lejárt állapot után állíthatók az utolsó lezárt státuszba. Ezt a megbízás oldalán található Lezárás gombbal lehet megtenni. A lezárás oldalán - ha van munkavállalónk felvéve a megbízásra -, ki kell értékelnünk, és így zárható le a megbízás. Azonban ha nincs munkavállaló felvéve, azonnal lezárható.

Megbízások lezárása

A lezáráskor kiértékelt felhasználók a megbízásban maradnak, onnan kivenni őket ezután nem lehet. Ha a munkavállalót előbb ki szeretnénk venni a megbízásból (pl. már nincs számára további feladat), azt a megbízás oldalán, az adott munkavállaló mellett található Kiveszem a megbízásból gombbal lehet. Ekkor a munkaválallót ki kell értékelnünk, majd kikerül a megbízásból.

A lezárás előtt kivett, és a lezáráskor kiértékelt felhasználóknak is az adatlapján az Értékelések fülön lesznek láthatóak a munkáltatói értékelések. Itt még a lezárás előtt kivett munkavállalóknál is jelezve van, hogy melyik megbízásban dolgoztak, és milyen szakterületen. A különbség a korábban kivett, és a csak a lezáráskor kiértékelt munkavállalók között az, hogy csak az utóbbiak maradnak benne a megbízásban, azaz ha volt Feladatkezelés, ők továbbra is hozzá fognak férni, és a megbízás alatt mint korábban is, a nevük és a szakterületük ott marad.

Munkavállaló értékelése
Munkavállaló értékelése

Munkavállaló kiértékelése

A munkavállaló kiértékelése ugyan úgy néz ki akkor is, ha lezáráskor, vagy már hamarabb értékeljük ki. A felhasználó neve alatt láthatjuk, hogy milyen szakterületen dolgozott a megbízásban. Alatta a munkavállaló összes felvett szakismerete található. Felpontozhatjuk a munkavállalónak azon szakismeretét, amit a munkavégzése során használt. Ezután a munkavállaló személyiségéhez kapcsolódó három jellemzőjét kell 1-től 5-ig pontozni. Majd szövegesen is ki kell értékelni az együtt végzett munkát.

Tudástár