Megbízások és állásajánlatok lezárása és értékelése

A hirdetések az aktív vagy lejárt állapot után állíthatók az utolsó lezárt státuszba. Ezt a megbízás vagy állásajánlat oldalán található Lezárás gombbal lehet megtenni. A lezárás oldalán - ha van munkavállalónk felvéve a megbízásba -, ki kell értékelnünk, és így zárható le a megbízás és az állásajánlat. Azonban ha nincs munkavállaló felvéve, azonnal lezárható.

Megbízások lezárása

A lezáráskor kiértékelt felhasználók a megbízásban maradnak, onnan kivenni őket ezután nem lehet. Ha a munkavállalót előbb ki szeretnénk venni a megbízásból (pl. már nincs számára további feladat), azt a megbízás oldalán, az adott munkavállaló mellett található Kiveszem a megbízásból gombbal lehet. Ekkor a munkaválallót ki kell értékelnünk, majd kikerül a megbízásból.

A lezárás előtt kivett, és a lezáráskor kiértékelt felhasználóknak is az adatlapján az Értékelések fülön lesznek láthatóak a munkáltatói értékelések. Itt még a lezárás előtt kivett munkavállalóknál is jelezve van, hogy melyik megbízásban dolgoztak, és milyen szakterületen. A különbség a korábban kivett, és a csak a lezáráskor kiértékelt munkavállalók között az, hogy csak az utóbbiak maradnak benne a megbízásban, azaz ha volt Feladatkezelés, ők továbbra is hozzá fognak férni, és a megbízás alatt mint korábban is, a nevük és a szakterületük ott marad.

Állásajánlatok lezárása

Az állásajánlatoknál is lehetőségünk van értékelni a munkavállalót. A pozitív jelentkezés elbírálása után a munkavállaló megjelenik a hirdetés alatti részben. Lehetőségünk van több munkaválallót is felvenni. Ha a hirdetést még nem szeretnénk lezárni, azokat a munkavállalókat akiket tudunk, ki is értékelhetjük ezen a felületen az Értékelem gombra kattintva. Értékelés után ezek a munkavállalók el fognak tűnni a hirdetésből. A saját adatlapjukon található Értékelések fülön lehet majd látni, hogy hol és milyen pozicióban dolgozott korábban.

Munkavállalók nélkül az állásajánlat is azonnal lezárható. Ha azonban van felvéve munkavállaló, a lezáráskor mindenképpen ki kell őt vagy őket értékelni. Így célszerű csak akkor lezárni egy állásajánlatot, ha már ki tudjuk értékelni a munkavállalót, vagy munkavállalókat. Ebben az időben ha nem szeretnénk hirdetni az állásajánlatot, lejárt állapotba tehetjük a Hirdetés kikapocslálása gombbal.

Munkavállaló értékelése
Munkavállaló értékelése

Munkavállaló kiértékelése

A munkavállaló kiértékelése ugyan úgy néz ki akkor is, ha lezáráskor, vagy már hamarabb értékeljük ki. A felhasználó neve alatt láthatjuk, hogy milyen szakterületen dolgozott a megbízásban. Alatta a munkavállaló összes felvett szakismerete található. Felpontozhatjuk a munkavállalónak azon szakismeretét, amit a munkavégzése során használt. Ezután a munkavállaló személyiségéhez kapcsolódó három jellemzőjét kell 1-től 5-ig pontozni. Majd szövegesen is ki kell értékelni az együtt végzett munkát.

Tudástár