Keresés a tagok között

Keresés a tagok között

Az első keresés előtt ahhoz, hogy lássuk a tagok listáját, ki kell választani egy területet a jelenleg aktuálisok közül, ez az egyetlen kötelező eleme a keresésnek. Ezen kívül kiválaszthatjuk, hogy csak magánszemélyekre, vagy csak cégekre szeretnénk keresni. Ha itt nem választunk ki semmit, a találati listá mind a két típusu felahasználót láthatjuk.

Szakismeret kereső

Lehetőségünk van tovább szűrni a megjelenő felhasználókat, pontos szakismeretük, készségeik alapján. Ez a rész ugyanúgy működik, mint a Profilunk kitöltésénél. Az űrlapmezőbe begépelt szavakra felugranak azok a találatok, amik közül választhatunk, vagyis hogy milyen szakismeretekkel rendelkezzenek a találati oldalon lévő tagok.

Tagok keresése
Tagok keresése

Részletes keresés

Lehetőség van további szűrőket megadni: órabérre, tapasztalatra, szabad időkapacitásra, helyre,számlaképességre, állásajánlatot várókra, továbbá a szakismeret egyezőségre is lehet keresni. Ha nem találunk elég tagot, lehetőségünk van a szűrők kikapcsolása helyett beállítani a megadott szakismeretek megegyezési százalékát. Ha pl. 8 szakismeretet adtunk meg a keresésél, de az egyezőséget levesszük 50 százalékra, akkor olyan felhasználókat is láthatunk, ahol a 8 szakismeretből, csak 4 egyezik meg.

A fenti képen a keresőoptimalizálás kategóriában keresünk felhasználót, akinek van Google Search Console szakismerete, és a leírásában szerepel az "on-site" kulcsszó. Azt a kulcsszót, amit a szakismeret mezőben hagyunk a Keresés gombra kattintáskor, a rendszer a tagok nevében és leírásában (cégek esetében a leírás, magánszemélyek esetében a tanulmányban és a tapasztalatban) keres.

A részletes keresésnél lehetőségünk van olyan felhasználókra szűrni, akik az adott területen állásajánaltot is várnak a munkáltatóktól. Ehhez be kell pipálnunk az állásajánlatot is vár mezőt.

Tagok keresése
Találati lista

Találati lista

A találati listán az adott cég vagy magánszemély rövid, az aktuális szakterületnek megfelelő tulajdonságait láthatjuk. A cég vagy magánszemély neve alatt egy leírás részletét láthatjuk, ami a cégeknél a cég leírása, magánszemélyeknél a tapasztalatokból egy részlet, feltéve, hogy az adott felhasználó ezt kitöltötte. A felhasználó profiljára érkezve látjuk az adatlapján az értékelését, azaz hogy milyen pontokat kapott az eddigi munkaadói szerint. Megnézhetjük mennyire megbízható, rugalmas és pontos. Itt egy összegzést látunk az eddig beérkezett összes értekelés alapján (a pontos értékelések a felhasználó profil alján láthatók, és meg lehet nézni azt a megbízást, vagy állást is, amin dolgozott a felhasználó. Emelett megtekinthető a szakterület, valamint a munkáltató szöveges értékelése is). A találati listán a három részt is egybe összesítő számot látjuk.

A felhasználók profilján látható az összes felvett szakismeret, és mellette az aktuális pontszám. Ezt a munkáltatók, az értékelésnél tudják pontozni. A találati listán látható (ha van, vagy van annyi) a felhasználó munkáltatói közül a legjobbra értékelt szakismeretekből 5 darab, sorrendben.

Ez alatt látható még pár fontos információ, feltéve ha megadta a felhasználó. Az első kettő információ kifejezetten a szakterületre érvényes, egy átlagos órabért látunk a területre, és a felhasználó tudásszintjét, ha megadta. Emellett felhasználói alapinformációk vannak még, ha megadta ezeket. Első a szabad időkapacitás egy héten, amit munkával tud tölteni. Végül pedig a város neve, ahol jelenleg tartózkodik. Ez akkor hasznos, ha szükség lenne személyes találkozóra. Erre szűrni is lehet a részletes keresésnél.

Tudástár