Keresés a munkavállalók között

Először is kiválaszthatjuk, hogy csak magánszemélyekre, vagy csak cégekre szeretnénk keresni. Ha itt nem választunk ki semmit, a találati listá mind a két típusu felahasználót láthatjuk.

Szakismeret kereső

Lehetőségünk van tovább szűrni a megjelenő felhasználókat, pontos szakismeretük, készségeik alapján. Ez a rész ugyanúgy működik, mint az adatlapunk kitöltésénél. Az űrlapmezőbe begépelt szavakra felugranak azok a találatok, amik közül választhatunk, vagyis hogy milyen szakismeretekkel rendelkezzenek a találati oldalon lévő munkavállalók.

Munkavállalók keresése
Munkavállalók keresése

Részletes keresés

Lehetőség van további szűrőket megadni: órabérre, tapasztalatra, szabad időkapacitásra, helyre, számlaképességre továbbá a szakismeret egyezőségre is lehet keresni. Ha nem találunk elég munkavállalót, lehetőségünk van a szűrők kikapcsolása helyett beállítani a megadott szakismeretek megegyezési százalékát. Ha pl. 8 szakismeretet adtunk meg a keresésél, de az egyezőséget levesszük 50 százalékra, akkor olyan felhasználókat is láthatunk, ahol a 8 szakismeretből, csak 4 egyezik meg.

A fenti képen a keresőoptimalizálás kategóriában keresünk felhasználót, akinek van Google Search Console szakismerete, és a leírásában szerepel az "on-site" kulcsszó. Azt a kulcsszót, amit a szakismeret mezőben hagyunk a Keresés gombra kattintáskor, a rendszer a munkavállalók nevében és leírásában (cégek esetében a leírás, magánszemélyek esetében a tanulmányban és a tapasztalatban) keres.

Munkavállalók találati lista
Találati lista

Találati lista

A találati listán az adott cég vagy magánszemély rövid, az aktuális szakterületnek megfelelő tulajdonságait láthatjuk. A cég vagy magánszemély neve alatt egy leírás részletét láthatjuk, ami a cégeknél a cég leírása, magánszemélyeknél a tapasztalatokból egy részlet, feltéve, hogy az adott felhasználó ezt kitöltötte. A felhasználó adatlapjára érkezve látjuk az adatlapján az értékelését, azaz hogy milyen pontokat kapott az eddigi munkaadói szerint. Megnézhetjük mennyire megbízható, rugalmas és pontos. Itt egy összegzést látunk az eddig beérkezett összes értekelés alapján (a pontos értékelések a felhasználó adatlapjának az Értékelések fülén láthatók, és meg lehet nézni azt a megbízást is, amin dolgozott a felhasználó. Emelett megtekinthető a szakterület, valamint a munkáltató szöveges értékelése is). A találati listán a három részt is egybe összesítő számot látjuk.

A felhasználók adatlapján látható az összes felvett szakismeret, és mellette az aktuális pontszám. Ezt a munkáltatók, az értékelésnél tudják pontozni. A találati listán látható (ha van, vagy van annyi) a felhasználó munkáltatói közül a legjobbra értékelt szakismeretekből 5 darab, sorrendben.

Ez alatt látható még pár fontos információ, feltéve ha megadta a felhasználó. Az első kettő információ kifejezetten a szakterületre érvényes, egy átlagos órabért látunk a területre, és a felhasználó tudásszintjét, ha megadta. Emellett felhasználói alapinformációk vannak még, ha megadta ezeket. Első a szabad időkapacitás egy héten, amit munkával tud tölteni. Végül pedig a város neve, ahol jelenleg tartózkodik. Ez akkor hasznos, ha szükség lenne személyes találkozóra. Erre szűrni is lehet a részletes keresésnél.

Tudástár